POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

 

Introducere

Incepand cu data de 25 mai 2018, Regulamentul nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (denumit in continuare „GDPR”) a devenit aplicabil in toate statele membre ale Uniunii Europene.

 

Sfera de aplicare

Prezenta Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal se aplica website-ului www.analesia.ro, avand scopul de a informa utilizatorii acestuia despre prelucrarea datelor cu caracter personal de catre ASOCIATIA CENTRUL DE CONSILIERE SI EDUCATIE PENTRU COPII SI ADULTI „ANALESIA” (denumita in continuare ANALESIA), in calitate de operator, cu sediul in Mun. Bucuresti, Nr. 199, Sector 2, avand CUI: 32606499.

In cazul in care aveti intrebari sau solicitari cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, ne puteti contacta trimitandu-ne un e-mail la adresa: dataprotection@analesia.ro.

 

      Cum colectam datele cu caracter personal

Direct: In mod obisnuit, obtinem date cu caracter personal de la vizitatorii website-ului:

 • cand ne contacteaza telefonic sau pe e-mail;
 • cand ne trimit un formular de contact/recrutare;

Indirect: Putem obtine date cu caracter personal si din urmatoarele surse:

 • Site-uri profesionale si/sau sociale: in cazul in care vizitatorul acceseaza pagina noastra oficiala de Facebook.

 

Ce categorii de date cu caracter personal prelucram

 • Date de identificare: nume si prenume;
 • Date de contact: numarul de telefon, adresa de e-mail;
 • Imagini: fotografii ale participantilor la programele ANALESIA, ale angajatilor sau colaboratorilor;
 • Alte date pe care alegeti sa ni le oferiti, in mod voluntar, prin intermediul formularului de contact sau e-mailului, cum este CV-ul.

 

            Care sunt temeiurile legitime pentru prelucrarea datelor

Ne putem intemeia activitatile de prelucrare pe urmatoarele temeiuri legitime:

 • Contract: Putem prelucra date cu caracter personal pentru a ne indeplini obligatiile contractuale, in cadrul demersurilor premergatoare incheierii unui contract;
 • Consimtamant: Putem prelucra date cu caracter personal pe baza consimtamantului liber si neviciat in momentul in care ne furnizezi datele respective, spre exemplu atunci cand ne contactezi prin intermediul formularului de contact, cand furnizezi datele cu caracter personal in formularele disponibile pe www.analesia.ro sau cand esti de acord cu plasarea modulelor cookie. Transmiterea formularelor in care completezi datele reprezinta acordul ca datele cu caracter personal completate sa fie incluse in baza de date a Asociatiei ANALESIA si sa fie prelucrate in conformitate cu scopurile prezentate in continuare.
 • Interes legitim: Putem prelucra datele cu caracter personal in baza interesului legitim, atunci cand, conform evaluarii noastre, consideram ca prelucrarea este corecta, rezonabila si proportionala cu scopul prelucrarii.
 • Obligatie legala: Putem prelucra date cu caracter personal in vederea indeplinirii obligatiilor legale ce ne revin in calitate de profesionist.

 

De ce avem nevoie de datele cu caracter personal

Prelucram date cu caracter personal in mod transparent, in urmatoarele scopuri:

 • prelucrarea oricaror solicitari primite prin intermediul formularelor de contact, inclusiv pentru a va raspunde, precum si pentru a oferi informatii personalizate reprezentantilor legali despre copiii inscrisi in programele ANALESIA;
 • pentru a va furniza informatii despre programul Centrului ANALESIA;
 • pentru a facilita inscrierea in programele ANALESIA;
 • pentru a descrie atmosfera si modul in care se desfasoara activitatile noastre;
 • pentru a promova activitatea si proiectele noastre educativ-culturale prin intermediul recomandarilor furnizate de participanti sau parintii acestora;
 • pentru a recruta angajati sau selecta colaboratori care sa ne ajute sa dezvoltam proiectele noastre cultural-educative.

 

          Transmitem date cu caracter personal catre terte parti

Nu comunicam datele utilizatorilor website-ului catre alte persoane, acestea fiind prelucrate exclusiv de catre ANALESIA.

Ne asiguram in mod constant ca partenerii nostri prezinta garantii suficiente pentru punerea in aplicare a unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, astfel incat prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal indeplineaste toate cerintele legale.

Datele cu caracter personal indicate mai sus pot fi puse la dispozitie sau transmite catre terti in urmatoarele situatii: (i) autoritati publice, auditori sau institutii cu competente in realizarea de inspectii si controale asupra activitatii noastre, care ne solicita sa furnizam informatii, in virtutea obligatiilor legale; (ii) pentru respectarea unei cerinte legale sau pentru protejarea drepturilor si activelor noastre; (iii) terti achizitori, in masura in care activitatea noastra ar fi transferata (in totalitate sau partial), iar datele persoanelor vizate ar fi parte din activele care fac obiectul unei astfel de tranzactii.

         

Transferam datele cu caracter personal in afara Spatiului Economic European?

Nu transferam date cu caracter personal in afara Spatiului Economic European.

 

Prelucrarea datelor copiilor cu varsta sub 16 ani

Activitatea noastra este destinata copiilor sub 16 ani si, prin urmare, prin alte mijloace prelucram date de la persoane sub 16 ani. Cu toate acestea, website-ul este destinat persoanelor cu varsta peste 16 ani si nu colectam date de la minorii care nu au implinit aceasta varsta.

 

Refuzul prelucrarii si consecintele acestuia

Furnizarea datelor cu caracter personal este necesara pentru ca ANALESIA sa realizeze activitatile enumerate mai sus. Un refuz din partea ta ar putea atrage imposibilitatea de a trimite solicitarea ta, de a iti furniza informatiile solicitate, de a raspunde solicitarilor tale sau de a realiza orice alte activitati din cele listate mai sus.

 

       Ce drepturi ai in legatura cu datele tale cu caracter personal

In calitate de persoana vizata, iti respectam urmatoarele drepturi:

 • dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal pe care le detinem;
 • dreptul de a ne solicita sa rectificam oricare date cu caracter personal inexacte sau care nu mai sunt de actualitate;
 • dreptul de a solicita ca datele cu caracter personal sa fie sterse in momentul in care nu ne mai sunt necesare;
 • daca prelucrarea are la baza consimtamantul tau, un contract sau mijloace automate de luare a deciziilor, dreptul de a ne solicita sa furnizam datele cu caracter personal obtinute direct de la tine si, daca este posibil, sa transmita acele date direct altui operator (dreptul la portabilitatea datelor);
 • de retragere a consimtamantului cu privire la prelucrare, atunci cand prelucrarea are la baza consimtamantul, fara insa a afecta legalitatea activitatilor de prelucrare realizate pana in momentul respectiv;
 • in cazul unui litigiu cu privire la corectitudinea prelucrarii datelor cu caracter personal, dreptul de restrictionare a prelucrarii;
 • daca prelucrarea se bazeaza pe interese legitime, dreptul de a obiecta la prelucrarea datelor cu caracter personal (acolo unde se aplica);
 • dreptul de a inainta o plangere la autoritatea de supraveghere: Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, la adresa B-dul G-ral. Gheorghe Magheru, nr. 28-30, sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania sau prin e-mail la anspdcp@dataprotection.ro.

Drepturile de mai sus pot fi exercitate in orice moment. Pentru exercitarea acestor drepturi, va incurajam sa ne adresati o solicitare in scris, datata si semnata sau in format electronic la urmatoarea adresa: dataprotection@analesia.ro.

 

Securitatea datelor cu caracter personal

Am adoptat politici si proceduri de securitate tehnica in vederea protejarii datelor cu caracter personal impotriva pierderii, folosirii neautorizate, distrugerii sau alterarii acestora. Ne asiguram ca accesul la datele cu caracter personal este limitat si autorizat doar persoanelor care au dreptul de a le folosi. Aceste persoane au obligatia de a asigura confidentialitatea datelor.

 

Pentru ce perioada vom pastra datele cu caracter personal

Vom stoca datele cu caracter personal doar pe perioada de timp necesara pentru atingerea scopurilor de prelucrare expuse mai sus, potrivit cerintelor din politicile noastre interne si in conformitate cu  cerintele legale in vigoare.

Estimam ca activitatile de prelucrare detaliate mai-sus vor necesita stocarea datelor cu caracter personal pe urmatoarele perioade:

ScopDurata
Datele transmise prin intermediul formularului de contact1 an
Datele din recenziile participantilor, parintilor/angajatilor, colaboratorilorCel mult 6 luni de la finalizarea programelor ANALESIA/de la incetarea relatiei de munca sau colaborare
CV-ul6 luni, in cazul in care nu vei deveni angajatul nostru

 

Odata ce perioada de prelucrare indicata mai sus expira, si nu mai avem motive legale sau legitime de a prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal, acestea vor fi sterse in conformitate cu procedurile operatorului, care pot implica arhivarea, anonimizarea sau distrugerea acestora.

 

Revizuirea Politicii de confidentialitate

Vom revizui aceasta Politica periodic, in functie de modificarile care survin in activitatea de  prelucrare a datelor cu caracter personal, si vom publica versiunea revizuita a documentului.

prelucrare a datelor cu caracter personal, si vom publica versiunea revizuita a documentului.