Oferta educationala

bus

     Programul de studiu si joc in limba germana Kreative Erziehung al ANALESIA Kinderzentrum, urmareste cerintele actuale referitoare la educatia prescolara, si in plus, venim cu dorinta si implicarea noastra in a-i face fericiti pe copii. Un copil care invata intr-un mediu linistit, sigur si stimulativ este un copil fericit. Astfel, ANALESIA asigura atat nevoile personale ale copilului, cat si stimularea modului in care el isi dezvolta abilitatile sociale si intelectuale.

ANALESIA Kinderzentrum functioneaza cu 3 grupe de copii prescolari:
- grupa mica- 3-4 ani
- grupa mijlocie - 4-5 ani
- grupa mare – 5-6 ani

     Fiecare grupa este formata din maxim 12 copii pentru a permite educatoarei sa se apropie de fiecare copil in timpul/cadrul activitatiilor desfasurate, astfel incat sa-i fie cunoscute nevoile, dificultatile si modalitatea preferata de invatare a copilului, tinand cont de faptul ca educatoarea este cea care se adapteaza copilului si nu invers.
     De asemenea, toate activitatile sunt adaptate varstei si cerintelor de dezvoltare ale copiilor.
De exemplu, la grupa mica avem in vedere nevoile copilului mic de ordine si rutina, dificultatile in achizitia limbajului, incurajand procesul natural de comunicare si nevoia de miscare (copilul are o nevoie naturala in a explora si invata miscandu-se).
     La grupa mijlocie apare interesul copiilor pentru a clasifica mediul si lumea si dorinta copilului de aventura, de explorare in afara familiei si a salii de clasa, ceea ce ii permite stabilirea primara a contactelor sociale (inca nu se joaca cu ceilalti, mai degraba alaturi de ceilalti).
     Copilul de grupa mare are deja abilitatea de a stabili contacte sociale cu ceilalti, jocul in echipa ia loc jocului individual. Copiii elaboreaza jocuri si interactiuni din ce in ce mai complicate si creative.
     Fiecare grupa are sala proprie , cu dotari specifice varstei , ceea ce le permite sa invete, dar sa se si joace sau, cum ne place noua educatorilor din cadrulANALESIA Kinderzentrum sa spunem, sa invete jucandu-se.

Curricula ANALESIA Kinderzentrum cuprinde activitati didactice din domenile:

 • Limba si Comunicare;
 • Stiinta (cunoasterea mediului/ activitati matematice);
 • Estetic si Creativ (educatie muzicala, activitati artistico plastice);
 • Om si Societate (educatie pentru societate/activitati practice);
 • Psihomotric.
Activitati extracurriculare:
Cu ajutorul activitatilor extracurriculare si/sau optionale se urmareste dezvoltarea imaginatiei si a creativitatii precum si dezvoltarea capacitatii de gandire, inteligenta emotionala si de abilitati sociale prin jocuri.
 • vizionari de spectacole, expozitii, circ, teatru, etc.
 • organizarea de vizite ale unor institutii social-culturale, de cult: muzee, biserica, scoala,s.a.
Domeniile de dezvoltare abordate in cadrul CENTRULUI, adaptate la cerintele varstei/grupei sunt:
 • dezvoltare emotionala (abilitati de cooperare,toleranta la diversitate, dezvoltarea comportamentelor proactive, dezvoltarea autocontrolului si a increderii in sine);
 • dezvoltarea cognitiva (gandirea logica si rezolvarea de probleme, cunoasterea si intelegerea lumii);
 • dezvoltarea si stimularea interesului fata de invatare;
 • dezvoltarea abilitatilor practice: incheierea nasturilor, legarea sireturilor, incaltatul/descaltatul, spalatul pe maini, grija fata de sine si fata de ceilalti din jur (nu lovesc, nu deranjez un coleg care lucreaza...).
ANALESIA Kinderzentrum colaboreaza cu o echipa de psihoterapeuti (Ramona si Petrisor Tepurlui) recunoscuti si atestati de Colegiul Psihologilor din Romania in specialitatile: psihoterapie sistemica de familie, cuplu, copil, psihoterapie cognitiv-comportamentala si hipnoza ericksoniană care va supraveghea indeaproape dezvoltarea emotionala si cognitiva a copiilor, oferind indrumare educatoarelor, copiilor si parintilor (la cerere).

NOTA: in ANALESIA Kinderzentrum, toate activitatiile se desfasoara exclusiv in limba germana.

Activitati optionale

Dintre activitatiile optionale pe care le avem in evaluare si despre care apreciem ca ar fi importante in dezvoltarea armonioasa a copiilor, dar si bine primite de catre ei, putem enumera:

 • cursuri de desen si pictura - benefice pentru dezvoltarea imaginatiei si creativitatii;
 • cursuri de teatru - dezvoltarea capacitatilor creative, de adaptare, de ascultare, de comunicare, depasirea inhibitiilor, etc.;
 • cursuri de dans sportiv- dezvoltarea fizica, emotionala, cognitiva, sociala;
 • mind lab - dezvoltarea capacitatii de gandire, inteligenta emotionla si abilitatile sociale utilizand jocuri de gandire atractive;
 • ateliere hand-made -dezvoltarea motricitatii, creativitatii, a simtului artistic, originalitatii, etc.

Program

Programul centrului se desfasoara zilnic de luni pana vineri intre orele 08:30 – 18:00 si este astfel adaptat, realizarii scopului si obiectivelor Programului Kreative Erziehung de instruire si educatie, cat si nevoilor celor mici de recreere, odihna, servirea mesei etc.

ANALESIA Kinderzentrum - gradinita cu predare in limba germana
sector 1 (zona Dorobanti)

facebook